Reisadvies

Bali - Komodo - Bali

Bali - Komodo - Bali
  
Liveaboard route
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Duikcruise accomodatie

Bali - Komodo - Bali

Liveaboard IndonesiŽ, Bali-Komodo-Bali: Liveaboard cruises van en naar Bali bevatten meestal duiken op Moyo Island (ten oosten van Lombok), Satonda eiland met uitzicht op de Tambora vulkaan, Light House en Hot Spring bij de Sangeung vulkaan, Banta eiland, Gili Lawa Laut, GPS Point en natuurlijk de beroemde Cannibal Rock op Rinca Island. In Komodo gaat u aan land voor een onvergetelijke ontmoeting met de bekende Komodo varanen!

Moyo Eiland

Panjang Rif ligt direct tegenover het vissersdorpje van Moyo en huisvest de verbazingwekkende geelblauw-geringde octopus. Verbazingwekkend, omdat de geringe omvang van dit schepsel in niets doet vermoeden hoe dodelijke het is! Volwassen exemplaren zijn niet groter dan een halve duimlengte, maar beschikken over het dodelijkse gif van de zee. Dit prachtige dier bevestigd de regel: Als het fel gekleurd is, blijf er dan af! Kleurrijke bewoners van dit regenboog rif zijn verder: bi-color maanvissen, 6-bandige maanvissen, geelbuikige damsel vissen en harlekijn sweetlips.

Net ten zuiden van Panjang Rif ligt Angel Rif, wat beschikt over gezonde harde en zachte koralen en een abrupte verticale wand. Hier vindt u enorme olifantenoren en sponzen, scholen van lange finbanner vis, roodgetande triggers, honderden frogfish, vleermuisvissen, nudibranches, alen, chirurgvissen, snappers en hondstonijn.

Nusa Tengarra

Nusa Tenggara of de Lesser Sunda Eilanden ("Zuidoost-Islands") maken deel uit van een vulkanische boog, de Sunda Arc. De ketting van meer dan 500 eilanden ligt ten oosten van Bali en loopt van Lombok in het westen tot Timor in het oosten. Nusa Tenggara strekt zich 1300 kilometer uit en ligt op slechts een paar graden ten zuiden van de evenaar. De noordelijke eilanden (Lombok, Sumbawa, Komodo, Flores, Alor) zijn vulkanisch terwijl de zuidelijke eilanden (Sumba, Savu, Roti en Timor) bestaan uit verheven koraalkalksteen en sediment. Er zijn meer dan 40 vulkanen in dit gebied, waarvan de helft nog steeds actief is.

Deze regio heeft een aantal zeer interessante en unieke duiksites waaronder de Sangeang vulkaan waar zeldzame nudibranches, pygmee zeepaardjes, blad schorpioenvis en blauwe lint-alen zich thuis voelen. Een duik in het zwarte zand met al zijn schatten en de heetwaterbronnen die dit zeer unieke mariene milieu ondersteunent laten een onuitwisbare indruk acher. Gili Banta daarentegen staat bekend om de haaien en pelagische vissen die deze duikstek frequenteren.

Satonda Island is een klein eiland met een groot zoetwatermeer in het midden voor de noordkust van Sumbawa. Dit is de thuishaven van een grote kolonie vleermuizen. Elke avond bij zonsondergang vliegen duizenden vleermuizen uit op zoek naar voedsel. De kleine beschutte baai op het eiland zorgt voor een ideale nachtduik. De zandbodem biedt muck duiken en het schaarse koraal biedt onderkomen aan veel klein leven. Scherp ogen maken kans de uiterst zeldzame clownhengelaarsvis te spotten. Deze vreemd gevormde wezens van ca. 1 centimeter grootte zijn fel geel met donkere rode vlekken, en worden zelden in beweging gezien. Zwaar vermomd, worden ze vaak over het hoofd gezien of verkeerd geÔdentificeerd als sponzen.

Komodo National Park

Het Komodo National Marine Park is met een totale oppervlakte van 75.000 hectare ťťn van de grootste beschermde gebieden op onze planeet. Met haar zeldzame verscheidenheid aan land en mariene leven is het tevens een van de meest diverse en interessante parken.

Het Komodo National Park ligt in het centrum van de Indonesische archipel, tussen de eilanden Sumbawa en Flores. In 1986 werd het park door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed locatie en een ĎMan and Biosphere Reserveí, ter indicatie van het biologische belang van het Park.

Komodo National Park is in de eerste plaats de thuisbasis van de unieke, bekende en imposante Komodo varaan, maar onder het water bevindt zich een schijnbaar onuitputtelijke bron van maritieme biodiversiteit! De eilandenreeks in dit gebied met o.a. Komodo, Rinca en Padar in combinatie met de stroming, de golven en de wind, resulteren in zeer diverse habitats als Mangrove bossen, zeegrasvelden en ongerepte koraalriffen. Geologisch gezien zijn Komodo en Rinca eiland onderdeel van Flores, gescheiden van Sumbawa in het westen door de Straat van Sape. In het midden van de straat, daalt de bodem tot bijna 300 meter diepte. De vele eilanden en relatief ondiepe zeeŽn tussen Flores en de westkust van Komodo zorgen voor snelle stroming, vooral wanneer het vloedwater van de Stille Oceaan in het noorden doorstroomt naar de Indische Oceaan in het zuiden. Uit de diepte omhoog gebrachte voedingsstoffen en plankton houden deze wateren rijk en goed gevoed, die de ideale omstandigheden voor een aantal spectaculaire duiken!

Komodo biedt de liveaboard duiker elke denkbare soort van tropische duiken, van rustige en kleurrijke ondiepe riffen met honderden kleurrijke rifvissen en vol met ongewervelde dieren tot stroming en diep, koud water met diepzeeheuvels, muren en pinakels. Deze leefgebieden herbergen duizenden soorten vis, zo'n 260 soorten rifbouwende koraalsoorten en 70 soorten sponzen. Van zonnevis, manta's, dolfijnen en adelaarsroggen te pygmee zeepaardjes, sierlijke spookfluitvissen, clown frogfish, naaktslakken tot de blauw-geringde octopus, ze hebben allemaal een plekje gevonden tussen de spectaculaire reeks van kleurrijke sponzen, zakpijpen, manteldieren en koralen; Komodo is de hemel op aarde voor macro liefhebbers. Dugong, haaien, manta's, minimaal 14 soorten walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden beschouwen Komodo National Park ook als hun thuis.

De sites bieden muren, koraaltuinen, pinakels, drop offs en rustige baaien of inhammen met zelden geziene beestjes. Zachte koralen en gemakkelijke hellingen worden afgewisseld met supersteile rotswanden en kanalen. Een zandige vlakke bodem met onder waterplateaus loopt over in grillige formaties met harde koralen, grotten en doorgangen.

Er zijn te veel uitstekende duiklocaties rond Komodo, waardoor we ons tot de hoogtepunten moeten beperken om geen boek te schrijven. Zuidelijk treffen we veel sites aan die Komodo op de internationale duikkaart hebben gezet.

Pillarsteen is een topografische droom en zorgt met een Ďswim-throughí door grotten, schoorstenen en rotsen voor een aangename onderbreking van de kleurexplosie en grote vissen in het park.

Cannibal Rock biedt geen bloedstollend actie, maar is de beste locatie in termen van kleur en activiteit. Er is van alles gaande rond dit onderwater tableau: paarse gorgonen, anemonen, gele en witte spiraal koralen en zee-appels die samen een caleidoscoop vormen. Snappers, sweetlips en schildpadden cruisen rond de rots; Cannibal Rock is een inspirerende plek! Hier bestaat zelfs de kans dat u de Komodo varaan, apen, everzwijnen en herten op het strand ziet scharrelen of walvissen en dolfijnen ziet jagen in de kalme baai.

Yellow Wall Of Texas in Horseshoe Bay, Rinja Eiland kenmerkt het duiken in Komodo National Park! De site dankt zijn naam aan proliferatie van robuuste zeekomkommers - ze zijn echt overal en hun felle gele kleur domineert het uitzicht. Niet alleen de muur zelf belooft vermaak, haaien, manta's en schildpadden zijn allemaal frequente voorbijgangers.

Nusa Kode biedt muurduiken en klein grut in combinatie met o.a. witpunt haaien, terwijl Torpedo Alley bekend staat om de electrische roggen en waarschijnlijk de beste nachtduik voor macro fans!

GPS-Point is een verzonken piek, bedekt met zacht koraal, waar dog-tooth tonijn, scholen barracuda's en een keur aan haaien in de omgeving patrouilleren op zoek naar voedsel.

In Manta Alley duikt u met deze ontzagwekkende, prachtige dieren en observeert u ze tijdens het eten, spelen en de schoonmaaksessies!

Noordelijk van Komodo eiland vinden we Gili Lawa met de duikstekken Crystal Rock, Castle Rock en Lighthouse. Alle sites hebben hard en zacht koraal en veel vis.

Crystal Rock is een piek die alleen het oppervlak breekt aan de noordelijke kant van de 2 kleine eilandjes ten noorden van Komodo belangrijkste eiland. Het rif hier zit vol met goud-, brons- en roestkleurige sponzen en zachte boomkoralen. De ondiepe locatie herbergt duizenden anthias en damselfish, grote inktvis, piramide butterflyfish, karetschildpad, schildpadden en verschillende rode octopussen.

Castle Rock is blootgesteld aan de heersende stromingen rond Komodo, maar voor de ervaren duiker is dit een bijzondere traktatie. Whitetips, blacktips, grijze rifhaaien en gigantische trevally zijn allen frequente bezoekers van deze site. Een groep tuimelaars heeft hier een van hun favoriete jachtgebieden en ze laten zich vaak te zien tijdens een duik. Deze wezens zijn verbazingwekkend behendig en om ze te zien werken in hun natuurlijke omgeving is een ervaring die u niet mag missen.

Als het tij goed is ziet u grijze rif haaien en dolfijnen in Taka Toko Gili Lawalaut. Ligthouse Rif heeft een "honing gat" op de punt waar een school sweetlips en bathfish wonen, terwijl Gili Darat de ideaal stek is voor slapende schildpadden, kleurrijke rifsteenvis en Spaanse danseressen.

De Passage tussen Komodo's Gili Lawa Laut en Gili Lawa Darat is een goede optie voor een late middag of zonsondergangsduik, daar de bodem op slechts 20 meter diepte ligt. De stroming kan erg sterk zijn, maar de smalle zeestraat heeft vaak een aantal manta's, en mobula stralen te gast die op Koornaarvisachtigen jagen in het ondiepe water.

Kaart

Liveaboard vertrekschema

Boten

MSY Seahorse

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

De MSY Seahorse bevaart al jaren de wateren rondom IndonesiŽ. De belangrijkste bestemmingen van de Ambai zijn de reizen naar Raja Ampat, de Bandazee en Komodo.

PrijzenOfferte aanvragen
   
€3970,-
Vanaf €3170,-
per persoon voor 10 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All Inclusive
Boeken & meer info

MY Blue Manta

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

Aanbieding: hoge groepskortingen!

Aan boord van de Blue Manta wacht u een once in a lifetime experience! ĎStabiel, ruim en veiligí zijn woorden waarmee de crew de Blue Manta omschrijft.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €2239,-
Per persoon voor 6 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All inclusive
Boeken & meer info

MY Maluku Explorer

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards > Favoriet voor groepen

Halmahera: unieke route! Maluku Explorer: fantastische prijs/kwaliteit!

Een liveaboard trip naar het hart van de Koraaldriehoek! Midden in dit gebied ligt Zuid Halmahera, een tot nu relatief onontdekt gebied met bijna 79 eilandjes en perfecte duikmogelijkheden.

PrijzenOfferte aanvragen
   
€1870,-
Vanaf €1297,-
per persoon voor 9 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Volpension
Boeken & meer info

MY Mermaid I

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

Mermaid I is een 28 meter lang, dubbel gemotoriseerd jacht, welke plaats biedt aan 15 personen. Deze liveaboard biedt alle luxe die u tijdens uw reis wenst!

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €2799,-
Per persoon voor 9 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Volpension
Boeken & meer info

MY Mermaid II

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards > Favoriet voor groepen

Mermaid 2 is ťťn van de meest comfortabele en duikvriendelijke liveaboards in Indonesie! Dit 33 meter lange, dubbel gemotoriseerde jacht biedt plaats aan 18 personen.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €1940,-
Per persoon voor 7 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Volpension
Boeken & meer info

MY Raja Ampat Aggressor

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards > TOP voor mooi koraal

Een luxe, 30 meter lang, prachtig schip - de Raja Ampat Aggressor. Haar route loopt dwars door de regio Raja Ampat waar avonturen naar zeer rijke koraalriffen op u wachten!

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €2450,-
Per persoon voor 7 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All Inclusive
Boeken & meer info

MY Raja Manta Explorer

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

Aan boord van de Raja Manta genieten 22 duikers van ruime cabines (waarvan een deel met en-suite badkamer) en gemeenschappelijke ruimtes, zoals het 60m≤ grootte duikdek.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €1035,-
Per persoon voor 4 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All Inclusive
Boeken & meer info

SY Adelaar

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

Schitterend luxueus zeiljacht voor een select gezelschap van maximaal acht duikers. De duikstekken zijn adembenemend en de sfeervolle hutten in boetiekstijl zeer comfortabel.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €3735,-
per persoon voor 10 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Soft all-inclusive
Boeken & meer info

SY Amira

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

Amira is een droom die realiteit geworden is, voor de eigenaren. Amira betekend letterlijk Ďprinsesí. De boot beschikt over ruime dekken en mooie hutten.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €2125,-
Per persoon voor 6 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All inclusive
Boeken & meer info

SY Indo Aggressor

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

Verken de wateren van de Flores Zee in de Oost-Nusa Tenggara regio van IndonesiŽ met de prachtige houten tweemaster Indo Aggressor, de perfecte setting voor uw duikavontuur !

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €2948,-
per persoon voor 7 nachten
100% gegarandeerd: De beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All-inclusive
Boeken & meer info

SY Indo Siren

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

Aanbieding: vraag naar onze fantastische last minutes!

Het prachtige 40 mtr lange zeiljacht, voorzien van 7 zeilen, is van alle gemakken voorzien voor duikers.

PrijzenOfferte aanvragen
   
€3575,-
Vanaf €3075,-
Per persoon voor 7 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All inclusive & gratis nitrox!
Boeken & meer info

SY Moana

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

De mini-liveaboard start vanaf Labuhan Bajo (Flores) en duurt 5, 6 of 7 dagen. Ideaal als u wel op Komodo National Park en Rinca wilt duiken, maar in minder tijd dan met de reguliere livaboards.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €1310,-
Per persoon voor 4 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Soft all-inclusive
Boeken & meer info

SY Ondina

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

Zeilen aan boord van de Ondina geeft u de gelegenheid om de meest exotische en afgelegen eilanden van IndonesiŽ te verkennen.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €1499,-
Per persoon voor 5 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Volpension
Boeken & meer info

SY Pindito

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards > TOP voor mooi koraal

Aanbieding: 20% korting op geselecteerde routes!

Al jaren lang bevaart de Pindito de wateren rondom IndonesiŽ. De belangrijkste bestemmingen van de Pindito zijn de reizen naar Raja Ampat, de Bandazee en Komodo.

PrijzenOfferte aanvragen
   
€3970,-
Vanaf €3170,-
Per persoon voor 10 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All Inclusive
Boeken & meer info

SY Tambora

AziŽ > IndonesiŽ > IndonesiŽ Liveaboards

De traditionele Phinisi is gebouwd door lokale botenbouwers op Sulawesi. Het ontwerp is aangepast om de alle comfort te bieden die de gasten aan boord nodig hebben.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €2599,-
Per persoon voor 8 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Soft all inclusive
Boeken & meer info

Films & video's

Fotoís

Bali - Komodo - BaliBali - Komodo - BaliBali - Komodo - BaliBali - Komodo - BaliBali - Komodo - BaliBali - Komodo - Bali

Prijzen

Voor vragen over prijzen van pakketreizen kun je contact met ons opnemen via e-mail: info@divingworld.nl of telefoon: +31(0)314-653180.

Reis reserveren

Vul het gehele boekingsformulier hieronder in om je reis te boeken.

Deelnemer 1 (tevens hoofdboeker)

Voornaam/voornamen (zoals in paspoort)

*

Achternaam (zoals in paspoort)

*

Straat en huisnummer

*

Postcode

*

Woonplaats

*

Land

*

E-mailadres

*

Telefoonnummer

*

Telefoonnummer (alternatief)

Mobiel telefoonnummer

Telefoonnummer thuisblijvers

*

* deze velden zijn verplicht

Vul hier jouw reisgegevens in

Vertrekdatum

Retourdatum

Bestemming

, Anders:

Luchthaven van vertrek

, Anders:

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Opmerkingen (speciale wensen etc.)

 

 

Deelnemer 1

Personalia

Geslacht*:

Geboortedatum* (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen:

(uitrustingen, huur, etc.)

 

 

Deelnemer 2

Personalia

Geslacht:

Geboortedatum (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen:

(uitrustingen, huur, etc.)
Nieuwe deelnemer toevoegen

 

VerzendenOp deze overeenkomst zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Download hier de ANVR reizigersvoorwaarden (printversie). Ondergetekende verklaart akkoord te gaan met deze voorwaarden, alsmede met de aanvullende voorwaarden die Diving World Nederland BV voor haar reizen stelt (zie aanvullende voorwaarden van Diving World Nederland BV hieronder). Met het via internet verzenden van dit boekingsformulier sluit de reiziger een overeenkomst met Diving World Nederland BV. Na bevestiging van deze inschrijving is de overeenkomst voor de reiziger verbindend.

Door verder te gaan bevestig ik dat ik 16 jaar of ouder ben en ik kennis heb genomen en akkoord ga met de privacy policy van Diving World Nederland B.V.

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (allťťn klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).
Ik ga akkoord met de aanvullende reisvoorwaarden en privacy policy van Diving World.
Ik ga akkoord met de aanvullende verzekeringsvoorwaarden.
* deze velden zijn verplicht

Tik de validatiecode over in het tekstvakje

*
ANVR-Reizigersvoorwaarden

Liveaboards.nl (Diving World Nederland BV) (KvK Arnhem 09098414) is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen.) Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Hierdoor kunt u met een veilig gevoel op vakantie.

De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reizigersvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden van Liveaboards.nl (Diving World Nederland BV) van toepassing zijn, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Wij gaan ervan uit dat u van deze reisvoorwaarden en onze aanvullende voorwaarden op de hoogte bent bij het maken van een boeking. Op het boekingsformulier dient u aan te vinken dat u kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de aanvullende reisvoorwaarden van Liveaboards.nl (Diving World Nederland BV).

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Liveaboards.nl (Diving World Nederland BV) (KvK nr. 09098414) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite ( vetgedrukte naar keuze ) gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriŽren.ĒOnder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Reis- en annuleringsverzekering

Wanneer u een vakantie plant, gaat u ervan uit dat er niets op uw weg komt om deze plannen te dwarsbomen. Toch kan er altijd onverwachts iets gebeuren waardoor uw vakantie vooraf of tijdens uw reis minder plezierig verloopt of zelfs onderbroken moet worden. Het is dan prettig om te weten dat u goed verzekerd bent. Het ongemak is al vervelend genoeg, laat staan de financiŽle consequenties. Als extra service bieden wij u een reis- en annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance.

Een annuleringsverzekering biedt zekerheid voor ťn tijdens uw reis. Mocht u onverwacht niet op vakantie kunnen of uw reis moeten onderbreken, worden de kosten door de verzekering vergoedt. Denk hierbij aan ernstige ziekte, onvrijwillige werkloosheid, echtscheiding of het overlijden van een direct familielid. Geen zaken waar u dagelijks bij stil wilt staan, mar goed om verzekerd te hebben! De annuleringsverzekering dekt tevens uw duikpakket, zelfs bij een zware verkoudheid (met doktersverklaring).

Reisverzekering: Ä 2,55 per dag (Europese Unie), Ä 3,50 per dag (Egypte) of Ä 4,50 per dag (wereldwijd) excl. Ä 4,50 poliskosten wanneer geen annuleringsverzekering afgesloten wordt.

Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering kost 6% van de totale reissom + poliskosten excl. assurantiebelasting (21% van polis + poliskosten).

Wanneer u regelmatig op reis gaat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering iets voor u. U kunt dan altijd op reis gaan zonder dat u zich om de verzekering hoeft te bekommeren.

Bagage informatie

Voor meer informatie over bagageregelingen klik hier.

GreenSeat

Bij Liveaboards.nl realiseren we ons dat reizen per vliegtuig schadelijke gevolgen heeft voor onze mooie natuur. GreenSeat biedt je een gemakkelijke mogelijkheid om van jouw stoel een "groene" stoel te maken! Door bijbetaling van een klein bedrag compenseer je de uitstoot van je vliegreis. Ga naar GreenSeat om klimaatneutraal te vliegen!

Klanten aan het woord

Liveaboards

Liveaboards (Diving World Nederland B.V.) is dť liveaboardspecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij schitterende liveaboard duikcruises aan naar meer dan 25 bestemmingen wereldwijd. Liveaboards werkt nauw samen met de beste liveaboard vloten ter wereld, waardoor ons aanbod enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd is!

Naast liveaboard duikcruises, bieden wij op Diving World ook duikreizen naar resorts over de hele wereld en diverse maatwerkreizen aan.

Met Liveaboards ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots