Reisadvies

Galapagos Islands

Galapagos Islands
  
Liveaboard route
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Duikcruise accomodatie

Galapagos Islands

De Galapagos liveaboards vertrekken vanuit San Cristobal. Op de eerste dag wordt er door alle duikers een verplichte controle duik gemaakt, ongeacht certificering of ervaring en dan begint het avontuur! Deze legendarische duikbestemming wordt door ervaren duikers vaak beschouwd als een hoogtepunt in hun duikcarriŤre. Velen zijn het erover eens dat de Galapagos Eilanden simpelweg een van de beste liveaboard bestemmingen ter wereld zijn, dus bereidt u voor!

Op de Galapagos ziet u de evolutietheorie in de praktijk gebracht en elke duik, op elke stek, belooft buitengewone waarnemingen. De reis naar de verschillende eilanden is niet minder interessant! Onderweg ziet u walvissen en dolfijnen terwijl fregatvogels en de nachtelijke zwaluwstaart meeuwen de boot vanuit de lucht begeleiden. Deze meeuwen zijn endemisch voor de Galapagos en de 's werelds enige nachtmeeuw. Het heeft ongewoon grote ogen en voedt zich met inktvissen die aan de oppervlakte komen.

Hier duikt u tussen de zeeleeuwen, zeehonden, pinguÔns, mantaís, adelaarsroggen, gouden roggen, Galapagos haaien, hamerhaaien, walvishaaien, grazende leguanen en schildpadden. Deze ontmoetingen, die zowel educatief als spannend zijn, bezorgen u fenomenale duikervaringen.

Omdat de Galapagos vulkanische, oceanische eilanden zijn, zijn de wateren hier rijk aan voedingsstoffen wat voor ideale omstandigheden zorgt. Het hele gebied is een groot beschermde zeereservaat dat nagenoeg vrij is van commerciŽle visserij. De wateren zijn dus dichtbevolkt met een grote en uiteenlopende reeks van de zeewezens.

Kaart

Liveaboard vertrekschema

Boten

MY Astrea

Grote Oceaan > Galapagos > Galapagos Liveaboards

De mooie liveaboard is voorzien van vele gemakken, speciaal gericht op duikers! U treft er onder anderen een groot duikplatform waar meer dan genoeg ruimte is voor de duikers en hun equipement.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €3511,-
per persoon voor 7 nachten incl. duiken
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
Volpension
Boeken & meer info

MY Calipso

Grote Oceaan > Galapagos > Galapagos Liveaboards

Op de totaal gerenoveerde Calipso liveaboard raak je nooit uitgekeken, zowel boven als onderwater is er genoeg te zien!

Offerte aanvragen
   
Per Persoon voor 7-nachten
Soft All-Inclusive
Boeken & meer info

MY Galapagos Aggressor III

Grote Oceaan > Galapagos > Galapagos Liveaboards

Een verblijf aan boord van dit luxe schip waarborgt een adrenaline rush wanneer u oog in oog komt te staan met het geweldige zeeleven dat deze regio zo beroemd maakt!

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €5540,-
per persoon voor 7 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All-inclusive
Boeken & meer info

MY Humboldt Explorer

Grote Oceaan > Galapagos > Galapagos Liveaboards > TOP voor groot zeeleven

Aanbieding: hoge groepskortingen op trips tussen december & mei!

De Galapagos Humboldt Explorer is gebouwd in 2006. In het ontwerp en tijdens de bouw is veel nadruk gelegd op snelheid, comfort en stabiliteit, passend bij dit vaargebied.

PrijzenOfferte aanvragen
   
Vanaf €4739,-
per persoon voor 7 nachten
Gegarandeerd de beste vlucht & liveaboard pakketprijzen!
All-inclusive
Boeken & meer info

Duiken rond de Galapagos

Wolf Eiland is een van de pijlers van uw Galapagos liveaboard trip en belooft veel adembenemende actie, waaronder verbazingwekkende ontmoetingen met adelaarsroggen, schildpadden, veel haaien, en onvergetelijke momenten met dolfijnen. Het opsommen van alles wat u hier gaat zien doet geen recht aan dit nautische wonder!

Darwin Eiland is het meest noordelijke eiland en levert ook een aantal van de meest memorabele duiken op. Honderden hamerhaaien en Galapagos haaien zwemmen vlak langs en tijdens het seizoen kunt u hier ontmoetingen met de ongelooflijke walvishaai verwachten.

Punta Carrion (Santa Cruz Island) gaat vaak vooraf aan de duiken op Darwin en Wolf en biedt een eerste kennismaking met een aantal karakteristieken van Galapagos duiken. De rotsachtige rifhellingen en rotsen worden slechts af en toe afgewisseld met zandige plekken. Altijd aanwezige dieren zijn zeeleeuwen, creoolse vis en blauw gestreepte zeeslakken en de kans op mobula roggen, alleen of in kleine scholen, witpunt rifhaaien, Galapagos haaien en hamerhaaien is niet gering.

Punta Vicente Roca ligt op de noordwestelijke punt van Isabela in de buurt van de vulkaan Ecuador. Het is een koudwaterstek die u naar een andere wereld meevoert! Er zijn twee prachtige inhammen die aan weerszijden van de uitgeholde resten van een vulkaankegel liggen. De duik begint op een ondiep muur, die overloopt in een steile drop-off naar 50 meter. De muur zit vol met spleten en is bedekt met sponzen en koralen. Mola mola (maanvis), roodlip vleermuisvissen, zeepaardjes en Galapagos hoornhaaien en de unieke zonnebaars zijn een paar van de hoogtepunten. Bovendien krioelt het op de kust van de pinguÔns, zeeleeuwen, zeeleguanen en een verscheidenheid aan interessante vogels.

Cousinís Rock ligt aan de oostkust van Santiago in het centrale deel van de archipel. De combinatie van de met koraal bedekte vulkaanrotsen, die allerlei kleinere dieren verbergen, de enorme variŽteit aan tropische vissen en de grote waarschijnlijkheid dat er grote zeedieren rondzwemmen, maakt dit een van de favoriete duikstekken in de Galapagos. De driehoekige rots met richels stijgt op tot ca. 10 boven het wateroppervlak. Op de lange overhang aan de zuidkant groeien struiken van zwart koraal, kleine harde koralen, zee-waaiers en rode sponzen. Een super macro stek met een uitstekende kans op het zien van Galapagos zeepaardjes, octopussen, groene zeeschildpadden, verschillende soorten hawkfish, naaktslakken en hengelaarvissen. In de blauwe diepte zwemmen mantaís, haaien barracudaís en grote groepen gevlekte adelaarsroggen voorbij. Tijdens de veiligheidsstop hoeft ook niemand zich te vervelen, daar zorgen de speelse, op Salema jagende zeeleeuwen wel voor!

Het is erg gemakkelijk om verwend te raken tijdens een liveaboard trip op de Galapagos. U bent constant bezig om charismatische wezens op uw verlanglijst aan te vinken. Op het rotsplateau van Cabo Marshall is de beurt aan de manta's, maar ook geelvin tonijn, wittip haaien en hamerhaaien, schildpadden en zeeleeuwen maken een goede kans! Cape Marshall (Puerto Egas) ligt aan de oostelijke kant van Isabela eiland.

Op de voorlaatste dag wordt er aangemeerd in Itabaca Chanel, Santa Cruz waar u na het ontbijt van boord gaat om per bus te genieten van een tour door de mooie hooglanden van Santa Cruz Island. U bezoekt onder meer: Los Gemelos (de tweelingen, twee enorme sinkholes), Scalesia Bos voor een mooi uitzicht over Santa Cruz, een Schilpadden reservaat waar u gigantische schildpadden kunt bewonderen en Lava Tubes. De tour eindigt in het schilderachtige stadje Puerto Ayora, voor een lunch aan boord van uw schip. In de middag staat een bezoek aan het schildpadden kweekcentrum Auto Leren op het programma, evenals het Charges Darwin Research Station en een wandeling door het stadje om te winkelen. Later op de avond kunt u dineren in een lokaal restaurant van uw keuze (niet inbegrepen in de cruise). De volgende dag, na een uitgebreid ontbijt, is het tijd voor de check-out en vertrekt u naar San Cristobal.

Over Liveaboard duiken op de Galapagos
Het duiken in de Galapagos is niet geschikt voor beginnende duikers. Ervaring met duiken in koud water met een dikkere wetsuit en capuchon, evenals ervaring met duiken in sterke stroming wordt aanbevolen. We adviseren dan ook een ervaringsniveau van minimaal PADI Advanced of gelijkwaardig en meer dan 50 gelogde duiken.

Alle duiken in de Galapagos worden begeleid conform de eisen van het Galapagos National Park. Als gevolg van vaak sterke stroming is elke duiker verplicht te duiken met een DSMB en zaklamp, een methode om aandacht te trekken door middel van geluid en/of reflecterende licht, plus een systeem zoals EPIRB.

Fotoís

Galapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos Islands

Duiken rond de Galapagos

Galapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos IslandsGalapagos Islands

Prijzen

Voor vragen over prijzen van pakketreizen kun je contact met ons opnemen via e-mail: info@divingworld.nl of telefoon: +31(0)314-653180.

Reis reserveren

Vul het gehele boekingsformulier hieronder in om je reis te boeken.

Deelnemer 1 (tevens hoofdboeker)

Voornaam/voornamen (zoals in paspoort)

*

Achternaam (zoals in paspoort)

*

Straat en huisnummer

*

Postcode

*

Woonplaats

*

Land

*

E-mailadres

*

Telefoonnummer

*

Telefoonnummer (alternatief)

Mobiel telefoonnummer

Telefoonnummer thuisblijvers

*

* deze velden zijn verplicht

Vul hier jouw reisgegevens in

Vertrekdatum

Retourdatum

Bestemming

, Anders:

Luchthaven van vertrek

, Anders:

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Opmerkingen (speciale wensen etc.)

 

 

Deelnemer 1

Personalia

Geslacht*:

Geboortedatum* (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen:

(uitrustingen, huur, etc.)

 

 

Deelnemer 2

Personalia

Geslacht:

Geboortedatum (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen:

(uitrustingen, huur, etc.)
Nieuwe deelnemer toevoegen

 

VerzendenOp deze overeenkomst zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Download hier de ANVR reizigersvoorwaarden (printversie). Ondergetekende verklaart akkoord te gaan met deze voorwaarden, alsmede met de aanvullende voorwaarden die Diving World Nederland BV voor haar reizen stelt (zie aanvullende voorwaarden van Diving World Nederland BV hieronder). Met het via internet verzenden van dit boekingsformulier sluit de reiziger een overeenkomst met Diving World Nederland BV. Na bevestiging van deze inschrijving is de overeenkomst voor de reiziger verbindend.

Door verder te gaan bevestig ik dat ik 16 jaar of ouder ben en ik kennis heb genomen en akkoord ga met de privacy policy van Diving World Nederland B.V.

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (allťťn klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).
Ik ga akkoord met de aanvullende reisvoorwaarden en privacy policy van Diving World.
Ik ga akkoord met de aanvullende verzekeringsvoorwaarden.
* deze velden zijn verplicht

Tik de validatiecode over in het tekstvakje

*
ANVR-Reizigersvoorwaarden

Liveaboards.nl (Diving World Nederland BV) (KvK Arnhem 09098414) is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen.) Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Hierdoor kunt u met een veilig gevoel op vakantie.

De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reizigersvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden van Liveaboards.nl (Diving World Nederland BV) van toepassing zijn, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Wij gaan ervan uit dat u van deze reisvoorwaarden en onze aanvullende voorwaarden op de hoogte bent bij het maken van een boeking. Op het boekingsformulier dient u aan te vinken dat u kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de aanvullende reisvoorwaarden van Liveaboards.nl (Diving World Nederland BV).

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Liveaboards.nl (Diving World Nederland BV) (KvK nr. 09098414) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite ( vetgedrukte naar keuze ) gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriŽren.ĒOnder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Reis- en annuleringsverzekering

Wanneer u een vakantie plant, gaat u ervan uit dat er niets op uw weg komt om deze plannen te dwarsbomen. Toch kan er altijd onverwachts iets gebeuren waardoor uw vakantie vooraf of tijdens uw reis minder plezierig verloopt of zelfs onderbroken moet worden. Het is dan prettig om te weten dat u goed verzekerd bent. Het ongemak is al vervelend genoeg, laat staan de financiŽle consequenties. Als extra service bieden wij u een reis- en annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance.

Een annuleringsverzekering biedt zekerheid voor ťn tijdens uw reis. Mocht u onverwacht niet op vakantie kunnen of uw reis moeten onderbreken, worden de kosten door de verzekering vergoedt. Denk hierbij aan ernstige ziekte, onvrijwillige werkloosheid, echtscheiding of het overlijden van een direct familielid. Geen zaken waar u dagelijks bij stil wilt staan, mar goed om verzekerd te hebben! De annuleringsverzekering dekt tevens uw duikpakket, zelfs bij een zware verkoudheid (met doktersverklaring).

Reisverzekering: Ä 2,55 per dag (Europese Unie), Ä 3,50 per dag (Egypte) of Ä 4,50 per dag (wereldwijd) excl. Ä 4,50 poliskosten wanneer geen annuleringsverzekering afgesloten wordt.

Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering kost 6% van de totale reissom + poliskosten excl. assurantiebelasting (21% van polis + poliskosten).

Wanneer u regelmatig op reis gaat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering iets voor u. U kunt dan altijd op reis gaan zonder dat u zich om de verzekering hoeft te bekommeren.

Bagage informatie

Voor meer informatie over bagageregelingen klik hier.

GreenSeat

Bij Liveaboards.nl realiseren we ons dat reizen per vliegtuig schadelijke gevolgen heeft voor onze mooie natuur. GreenSeat biedt je een gemakkelijke mogelijkheid om van jouw stoel een "groene" stoel te maken! Door bijbetaling van een klein bedrag compenseer je de uitstoot van je vliegreis. Ga naar GreenSeat om klimaatneutraal te vliegen!

Klanten aan het woord

Liveaboards

Liveaboards (Diving World Nederland B.V.) is dť liveaboardspecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij schitterende liveaboard duikcruises aan naar meer dan 25 bestemmingen wereldwijd. Liveaboards werkt nauw samen met de beste liveaboard vloten ter wereld, waardoor ons aanbod enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd is!

Naast liveaboard duikcruises, bieden wij op Diving World ook duikreizen naar resorts over de hele wereld en diverse maatwerkreizen aan.

Met Liveaboards ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots