Reisadvies

Oman

Ontdek de onderwaterwereld van Oman voordat de massa het doet!

Liveaboard in Oman

Duiken wordt steeds populairder in Oman, vooral sinds het land is opengesteld voor toeristen. De onderwaterwereld is dan ook nagenoeg onaangetast en door het voedselrijke water is het zeeleven erg divers. De mooiste duiken maak je van oktober tot mei, want dan is de zee kalmer en warmer.

Misschien wel het mooiste duikgebied van Oman is Salalah in het zuiden. De ongerepte kust hier heeft veel mooie baaien en strandjes. Tijdens de zomer ontstaan er onder water zogenaamde kelpwouden die later weer verdwijnen. In korte tijd kun je hier dan ook twee totaal verschillende duiken maken. Bij de spot Mirbat duik je naar met koraal bedekte rotsen, murenen, octopussen, haaien, schildpadden en soms zelfs dolfijnen.

Andere mooie duiken maak je bij de Daymaniyat-eilanden ten noorden van hoofdstad Muscat. Rond de rotsachtige eilanden liggen koraalriffen en het is tevens een broedplaats voor schildpadden. Roggen en rifhaaien laten zich hier ook graag zien.

Liveaboard vertrekschema

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Liveaboards

Liveaboards (Diving World Nederland B.V.) is dť liveaboardspecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij schitterende liveaboard duikcruises aan naar meer dan 25 bestemmingen wereldwijd. Liveaboards werkt nauw samen met de beste liveaboard vloten ter wereld, waardoor ons aanbod enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd is!

Naast liveaboard duikcruises, bieden wij op Diving World ook duikreizen naar resorts over de hele wereld en diverse maatwerkreizen aan.

Met Liveaboards ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots