Reisadvies

Yap

Liveaboard in Micronesia

De Truk Eilanden (heden Chuukeilanden) zijn onderdeel van MicronesiŽ, gelegen in de Grote Ocean. Het atol beschikt over een beschermd rif van 225 kilometer rond.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vormden de eilanden een van de belangrijkste basissen voor de Japanse vloot voor operaties in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan. In 1944 is de Truk basis vernietigd door een marine aanval. Toen de Amerikanen Marshall Island (bij Bikini Atoll) hadden overgenomen werd dit een basis vanwaar de aanval op Truk Lagoon werd voorbereid. Operatie Hailstone duurde 3 dagen lang, wat ervoor zorgde dat er 12 Japanse oorlogsschepen, 32 koopvaardijkschepen & 275 vliegtuigen zonken. De gevolgen hiervan maakten dat Truk Lagoon het grootste scheepskerkhof ter wereld kent.

Liveaboard vertrekschema

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Liveaboards

Liveaboards (Diving World Nederland B.V.) is dť liveaboardspecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij schitterende liveaboard duikcruises aan naar meer dan 25 bestemmingen wereldwijd. Liveaboards werkt nauw samen met de beste liveaboard vloten ter wereld, waardoor ons aanbod enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd is!

Naast liveaboard duikcruises, bieden wij op Diving World ook duikreizen naar resorts over de hele wereld en diverse maatwerkreizen aan.

Met Liveaboards ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots