Reisadvies

Egypte

Nummer één duikbestemming!

Liveaboard in Egypte

Op slechts vijf uur vliegen vind je hét duikersmekka Egypte! Door een combinatie van factoren mag de Rode Zee een tropisch duikparadijs genoemd worden. Zonder invloed van grote rivieren die uitmonden in de zee, getijden of regen, is de Rode Zee één van de meest heldere zeeën ter wereld.

De woestijnzon schijnt 365 dagen per jaar. Doordat de lichtbundels soms een diepte bereiken van 100 meter, bieden zij niet alleen een fantastisch zicht voor de duiker, maar stimuleren ook koraalrifvorming tot dieptes van meer dan 50 meter.

De gemiddeld hoge temperaturen van de Rode Zee zijn belangrijk voor het overleven van de delicate koralen die de riffen vormen. Hoewel de zon invloed heeft op de temperatuur van het oppervlaktewater is het vooral de energie producerende vulkanische werking in de diepe dieptes van de Rode Zee, die voldoende warmte geeft voor het doen ontstaan van een tropische onderwaterwereld.

Liveaboard vertrekschema

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Liveaboards

Liveaboards (Diving World Nederland B.V.) is dé liveaboardspecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij schitterende liveaboard duikcruises aan naar meer dan 25 bestemmingen wereldwijd. Liveaboards werkt nauw samen met de beste liveaboard vloten ter wereld, waardoor ons aanbod enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd is!

Naast liveaboard duikcruises, bieden wij op Diving World ook duikreizen naar resorts over de hele wereld en diverse maatwerkreizen aan.

Met Liveaboards ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots