Reisadvies

Liveaboards & Milieu

Duurzaam Toerisme

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR reisorganisaties hebben zich in ANVR verband verplicht om voor eind 2003 een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen. In dit programma beschrijven de reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide milieucoŲrdinator actief. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren.

Milieubeleidsverklaring

Liveaboards (Diving World Nederland BV) is een reisorganisatie gespecialiseerd in duikreizen. De duiksport kan negatieve effecten hebben op de onderwaterwereld. Een van de belangrijkste motieven van Liveaboards om aandacht te besteden aan PMZ, is informatie aan onze klanten en lokale agenten te verschaffen, om zo het negatieve effect te minimaliseren. Tevens houdt Liveaboards zichzelf het doel, om zoveel mogelijk samen te werken met lokale partners, die hetzelfde milieu doel nastreven. Om zo het behoud van de onderwaterwereld na te streven, wat als gevolg heeft duurzaam toerisme.

Liveaboards organiseert o.a duikreizen naar bestemmingen waar helaas misbruik van kinderen structureel plaatsvindt. Liveaboards verplicht zich tot het bindend besluit, genomen in het jaar 2001 door de VRO. Dit besluit richt zich op het infomeren van onze lokale vertegenwoordigers/reisleiding en onze gasten door middel van aangeleverde informatie van ECPAT. Tevens zal er een standaardtekst te lezen zijn in de brochure van Liveaboards. In deze tekst zal duidelijk naar voren komen dat Diving World, het ANVR en ECPAT in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden, actief zal steunen.

Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij ook een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen in de ANVR brochure en op www.anvr.nl.

Wat is HEPCA?

In de afgelopen jaren heeft de duiksport veel aan populariteit gewonnen. Er wordt dan ook veel gedoken tijdens vakanties in , bijvoorbeeld, de Rode Zee van Egypte. Als aanbieder van duikreizen zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijk met betrekking tot het behoud van de delicate rifsystemen. Om die reden zijn wij dan ook lid van de HEPCA, een organisatie die staat voor het behoud van de onderwaterwereld in Egypte, opgericht door ondernemers uit de duiksport in Egypte. Doelstelling van de organisatie is het behoud van de koraalriffen in de Rode Zee en een milieu-bewustwording te kweken bij zowel de medewerkers in de duikbranche, lokale bevolking en de toerist.

Een van de eerste en belangrijkste acties van HEPCA is de installatie en het onderhoud van ruim 2000 drijvende aanlegboeien. Deze zorgen ervoor dat de boten niet meer aanleggen op het rif zelf, daarmee beschadigingen veroorzakend. Daarnaast organiseert HEPCA trainingen voor het bootpersoneel en medewerkers in de duikbranche en worden regelmatig schoonmaakacties op de riffen en stranden gehouden.

GreenSeat

Bij Diving World realiseren we ons dat reizen per vliegtuig schadelijke gevolgen heeft voor onze mooie natuur. GreenSeat biedt je een gemakkelijke mogelijkheid om van jouw stoel een "groene" stoel te maken! Door bijbetaling van een klein bedrag compenseer je de uitstoot van je vliegreis. Ga naar GreenSeat om klimaatneutraal te vliegen!

Klanten aan het woord

Liveaboards

Liveaboards (Diving World Nederland B.V.) is dť liveaboardspecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij schitterende liveaboard duikcruises aan naar meer dan 25 bestemmingen wereldwijd. Liveaboards werkt nauw samen met de beste liveaboard vloten ter wereld, waardoor ons aanbod enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd is!

Naast liveaboard duikcruises, bieden wij op Diving World ook duikreizen naar resorts over de hele wereld en diverse maatwerkreizen aan.

Met Liveaboards ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots