Reisadvies

Saudi ArabiŽ

De Rode Zee vanuit Saudi ArabiŽ: ongerept en puur! - Langzamerhand opent Saudi ArabiŽ haar deuren voor het duiktoerisme. De Rode Zee vanuit Saudi is nog nauwelijks bedoken en bijzonder puur en ongerept. Met een kustlijn van circa 2000 km, ontelbare riffen en wrakken biedt het land een onderwaterparadijs dat wacht om ontdekt te worden. Met een bezoekersaantal van slechts 1000 personen per jaar, is de kans om met meerdere duikers tegelijk op een rif te duiken erg klein.

In samenwerking met Dream Divers bieden wij verschillende liveaboards en een hotelaccommodatie bij de riffen van Farasan Banks aan. In samenwerking met het Radisson Sas hotel in Yanbu kunnen we (onder voorbehoud) vanaf mei 2009 de duikgebieden rondom Yanbu als dagbestemming aanbieden. Het grootste verschil tussen beide
duikstekken zijn de wrakken, die bij Yanbu te vinden zijn. De liveaboard routes pakken een breder gebied ofwel rondom Yanbu of Farasan banks.

De riffen van Saudi ArabiŽ laten de Rode Zee van haar beste kant zien. Volledig ongerepte koralen, prachtige steile wanden en kleurrijke koraaltuinen wachten om ontdekt te worden. De maanden april, mei en juni staan bekend als de beste tijd voor de zijde-, hamer- en grijze rifaaien. Bij Farasan Banks leeft een groep bultkop papagaaivissen en een grote groep schildpadden. Er zijn zelfs tijgerhaaien en pilot whales gezien! De Hangende Tuinen, ontdekt door Paul Munzinger zijn zeer bijzonder. Bij nader onderzoek blijken de tuinen te bestaan uit tot dan toe onontdekte zakpijpen, behorend tot de groep manteldieren.

Saudi boven water.
De prachtige stad Jeddah is een bezoek meer dan waard. Voor groepen is het mogelijk om een excursie te plannen naar Mekka, of de grafsteden van de NabateŽrs bij Al-Ula te bezoeken, die zeer doen denken aan de stad Petra in JordaniŽ.

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Liveaboards

Liveaboards (Diving World Nederland B.V.) is dť liveaboardspecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij schitterende liveaboard duikcruises aan naar meer dan 25 bestemmingen wereldwijd. Liveaboards werkt nauw samen met de beste liveaboard vloten ter wereld, waardoor ons aanbod enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd is!

Naast liveaboard duikcruises, bieden wij op Diving World ook duikreizen naar resorts over de hele wereld en diverse maatwerkreizen aan.

Met Liveaboards ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots